Het klinkt misschien raar, maar zo gek is het niet. Lego als leermiddel gebruiken. Het Ondernemerslab van ROC van Twente organiseerde een volledige les waar studenten met legoblokjes gingen werken.

De studenten van de bouw van ROC van Twente kregen een speciale les over handelen. Ze gingen namelijk handelen met legostenen. Dit werd gedaan met behulp van Learning Games. Vooraf moesten de studenten een test doen om hun stoft skills te onderzoeken. Aan de hand van deze test weren de studenten opgedeeld in verschillende groepen met verschillende taken. Zo kreeg de één de taak om legosteentjes in te kopen en weer te verkopen en de ander moest de stenen ombouwen tot een toren. Deze torens hebben verschillende waardes. Omdat er een wedstrijd aan verbonden zat, kreeg de winnende student de speciale legotoren als prijs.

Van context naar concept

Deze lessen zijn bedoeld om te leren uit de praktijk. Je leert dus door te doen de theorie. Zo gaven de studenten aan dat ze hebben leren samenwerken, onderhandelen, sales en netwerken. De vormgeving van de les maakte de studenten enthousiast en actief.