HLW Kufstein

De HLW Kufstein is een van de eerste multiculturele scholen in de “Europese regio van Tirol en Trentino Alto Adige”(Oostenrijk) met leerlingen van verschillende naties, verschillende culturen.

Europese studies en internationale betrekkingen

Wij zijn de enige beroepsschool in Tirol die opleidingen biedt in Europese studies en internationale betrekkingen, die een grote rol spelen op school.

Voorheen maakte HLW Kufstein gebruik van methoden van sociaal onderzoek, verhalende interviews, workshops, groepswerk en vragenlijsten. We hebben didactische en pedagogische principes geformuleerd in overeenstemming met de filosofische en theoretische basis, rekening houdend met alle educatieve gevolgen. Als gevolg hiervan verwachten we voor onze studenten om een verdieping van basisvaardigheden te ontwikkelen in communicatieve en mediale aspect en een grotere maatschappelijke betrokkenheid.

Wij zijn de enige beroepsschool in Tirol die een opleiding Europees recht, Europese studies en internationale betrekkingen aanbiedt, die altijd een grote rol speelt op school. Ervaringen uit dit curriculum willen we graag doorgeven aan onze internationale partners.

Via de Europese afdeling van de school heeft de school ook ervaring met tweetalig vakonderwijs.

Oostenrijks certificaat voor ondernemerschapsonderwijs

In 2017 hebben we het Oostenrijkse Certificaat voor Ondernemerschapsonderwijs verworven, dat gericht is op:

  • ontwikkeling van onderwijs- en opleidingscurricula;
  • programma’s over digitale competenties,
  • ontwikkeling van niet-formele en op werk gebaseerde programma’s en opleiding ter ondersteuning van de ontwikkeling van digitale competenties;
  • doelstelling voor digitaal onderwijs en opleiding ter ondersteuning van digitale vaardigheden en competenties;
  • het ontwikkelen van instrumenten voor de beoordeling van ondernemersvaardigheden en -competenties;
  • het ontwikkelen van voorwaarden voor studenten om business-idee├źn te implementeren,
  • het organiseren van de jaarlijkse “ondernemersdag” op school met presentaties en workshops (bijvoorbeeld “sociaal ondernemerschap” samen met het Rode Kruis Oostenrijk in 2017, “Geld!” samen met verschillende instellingen en organisaties (Banken, Investeerders, start-up-bedrijven, Ondernemers) in 2019,
  • documentatie van activiteiten in een jaarverslag.

Cijfers

Onze cijfers

Studenten

Werknemers

lesuren per week